dissabte, 11 de març de 2017

Dia de la dona treballadora

8 DE MARÇ,   DIA DE LA DONA TREBALLADORA

Avui les i els alumnes de segon de Batxillerat han treballat amb els seus companys de primer de Batxillerat i de l'ESO una reflexió sobre les desigualtats a que s'enfronta la meitat del món en el terreny laboral, social, polític i tant d'altres. Aquesta activitat s'ha fet a mig dia per afegir-nos a les diferents propostes que han tingut lloc avui.

Els alumnes de Batxillerat han projectat un vídeo a les diferents classes:

https://youtu.be/bAIt0041fqs

A continuació, amb representats de totes les aules, han realitzat  un mural que recull aquestes reflexions i han llegit aquest manifest escrit per ells mateixos:

"El Dia Internacional de la Dona treballadora commemora la lluita de la dona per la seva participació, en peu de la igualtat amb l’home, a la societat i en el seu desenvolupament com a persona. Es celebra el dia 8 de març.
La primera celebració va tindre lloc el 19 de març de 1911 organitzat per dones socialistes a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa, degut a un incendi d’una fàbrica tèxtil de New York on van morir un nombre elevat de dones per la seves pèssimes condicions en el treball. 
Malauradament, a les nostres societats encara s'hi arrelen estructures i situacions que dificulten el ple desenvolupament de les dones: la desigualtat salarial, la menor presència en espais de poder, la segregació ocupacional, la manca de coresponsabilitat en les tasques de cura i de la llar, o la violència masclista, són evidències que hem de seguir treballant i sumant esforços per fer efectiva la igualtat de gènere.
El que volem aconseguir és avançar cap a una societat més democràtica, és afavorir el benestar i el desenvolupament humà, és promoure un nou model social situant les persones en el centre de les estratègies i les actuacions. I aquesta ha de ser una de les finalitats del compromís global de les administracions locals sempre al costat de les dones i de les organitzacions que defensen i reivindiquen el seu reconeixement com a ciutadanes de ple dret. 

Aquest és el gran repte que tenim al davant, i l'hem assolir amb la col·laboració i la complicitat de totes les institucions, agents socials i de les dones i els homes de la nostra ciutat, perquè només així podrem fer-ho realitat.Remarquem que aquesta activitat s'ha realitzat per inciativa de l'alumnat de segon de Batxillerat i preparada per ells. Ens enorgulleix. 

Gràcies!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva!