dimecres, 9 de març de 2016

Programa Delegats i Delegades en 3D (1)

Participació i qualitat democràtica
FOMENTEM LA PARTICIPACIÓ DE L'ALUMNAT DEL CENTRE


La participació es pot entendre com el dret i la capacitat de les persones per incidir i prendre part en les decisions que l’afecten. Això implica construir la nostra realitat quotidiana a partir de la relació amb els altres, però també a partir de l'anàlisi de la realitat; la priorització de problemes i oportunitats; el disseny i l'execució de propostes; i l'avaluació de costos i resultats. Així, es pot considerar com un procés d’aprenentatge que va més enllà d’una activitat puntual.

3D és un programa impulsat per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família que vol fomentar la participació als centres educatius, a través del desenvolupament d'un projecte escollit per l'alumnat i implantat de manera participativa. Aquest projecte es durà a terme mitjançant els delegats i delegades de classe, amb el suport del tutor/a, i implicarà que l'alumnat debati, s’organitzi, assumeixi tasques i prengui decisions de manera conjunta.El Programa Delegats i Delegades en 3D té 5 fases i actualment ens trobem a l'inici de la Fase 3.

Els projectes escollits han estat:

1er ESO-A: Fer una sortida a la muntanya.
1er ESO-B: Fer un hort escolar.
1er ESO-C: Personalitzar l'aula.

A partir d'ara els nois i noies de 1er ESO començaran a posar fil a l'agulla per a dur endavant el seu projecte entre tots i totes. Per aconseguir-ho abans caldrà planificar bé el projecte participatiu i concretar molt bé el que, de moment, només és un desig!

US SEGUIREM INFORMANT!!!


 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva!